Top10 Beste interdentale ragers – Welke kiezen?

Tussen de tanden en kiezen, op plekken waar de tandborstel niet bij komt, ontstaat tandplak. Deze tussenruimtes bestrijken een groot deel van het tandoppervlak, namelijk bijna 40%. Voor een goede gezondheid van de mond is het belangrijk om deze tandplak te verwijderen. Hiervoor kan men verschillende hulpmiddelen kiezen, zoals floss, tandenstokers en ragers. Andere namen voor ragers zijn interdentaal borstels, tandenragers of interdentale ragers.

Welk hulpmiddel kiezen?

De tandarts of mondhygiëniste kan bepalen welk hulpmiddel voor het reinigen tussen de tanden het meest geschikt is. Het beste middel hangt af van de ruimte tussen de tanden en kiezen. Als deze ruimte heel klein is, dan is floss het meest geschikt. Is de ruimte iets groter? Gebruik dan een tandenstoker. Ragers kan men alleen gebruiken voor de relatief grote ruimtes. Het kan even wennen zijn om ragers te gebruiken, maar zet het gebruik wel door. Ragers verwijderen tandplak namelijk effectief en dit is belangrijk voor de gezondheid van het gebit. Tandplak kan er namelijk voor zorgen dat het tandvlees gaat ontsteken. Als deze ontsteking niet wordt behandeld, dan kan deze zich in ernstige gevallen uitbreiden naar het kaakbot en het bot afbreken. Er is dan sprake van parodontitis. Tandplak veroorzaakt ook gaatjes en kan zich omzetten in tandsteen. Tandsteen is hard en een stuk moeilijker te verwijderen. Zorg er dus voor dat tandplak dagelijks goed wordt verwijderd.

In dit artikel lees je de wat het beste middel tegen ontstoken tandvlees is.

 

Beste merken ragers

De bekendste en beste merken van interdentale ragers zijn toch wel Dentaid Interprox, Lactona, TePe, GUM, Dentek, Duodent, Jordan, Rident, Laugeman en Curaprox. Hieronder staat een lijst van 10 bestsellers van dit moment.

  1. Met afstand op de eerste plaats: Dentek ragertjes. In Amerika is dit het best verkochte ragertje en niet zomaar: Deze rager is buigzaam, dun en kan heel precies worden gebruikt, waardoor zelfs de lastigste plekken bereikt kunnen worden. Tevens is het tandvleesvriendelijk en in verhouding goedkoper dan andere ragers! Alle versies zijn te koop op Frisseademshop.
  2. Lactona EasyDent Interdental Cleaners. Door de kegelvorm past deze rager tussen zowel grote als kleine ruimtes tussen de tanden en kiezen.
  3. GUM Soft Picks Regular. Deze ragers bevatten fluoride voor sterke tanden. Ze stimuleren ook de gezondheid van het tandvlees.
  4. Duodent Interdentaal Borstel. Vooral geschikt voor het reinigen van grotere ruimtes.
  5. Jordan Clinic Brush. Door het handige handvat zijn deze ragers gemakkelijk te gebruiken.
  6. Curaprox Interdentaal Rager Soft. Deze rager is sterk en duurzaam in gebruik, maar toch heel zacht voor tanden en tandvlees.
  7. TePe Interdentale rager extra soft. Heel geschikt voor mensen met gevoelig of ontstoken tandvlees, omdat de borstelharen extra zacht zijn.
  8. Rident Interdental Brushes. De extra lange borstel zorgt voor een optimale reiniging.
  9. Dentaid Interprox Plus. Deze ragers zijn vooral heel geschikt voor de ruimtes tussen de achterste tanden en kiezen.
  10. Laugeman Interdentale Borstels Fresh & Clean. Deze zijn kegelvormig waardoor ze altijd goed tussen de tanden en kiezen passen. Zo hoeft men niet verschillende groottes te gebruiken.

Leave a Comment