Beste 10 middelen tegen Ontstoken Tandvlees

Beste middel ontstoken tandvlees

middel tegen ontstoken tandvlees

Top 10 middelen bij een tandvleesontsteking!

Wat is het beste middel tegen een tandvleesontsteking? Veel ontstekingsremmende producten bevatten bijtende bestanddelen die voor mondbranden, aften, tandverkleuring of slechte adem kunnen zorgen. Tegelijkertijd zijn veel flosmiddelen te ‘agressief’ voor het kwetsbare tandweefsel. Hieronder lees je een top10 overzicht van de beste en meest gebitsvriendelijke middelen tegen bloedend, pijnlijk en geïrriteerd tandvlees.

1. OxyFresh Gezond Tandvlees Kit

Terecht op de 1e plaats: OxyFresh Gezond Tandvlees Kit. Het grote verschil met andere producten is dat OxyFresh werkt op basis van de nieuwste zuurstoftechnologie. Actief zuurstof werkt ontstekingsremmend, zónder dat er vervelende bijwerkingen optreden. Tegelijkertijd zorgen foliumzuur en aloë vera voor een supersnel herstel van bloedende weefsels. Laat de OxyFresh Relief Gel zo’n 5 minuten goed inwerken. Spoel vervolgens na met OxyFresh spoeling. Bekijk OxyFresh.

2. PerioTherapy mondwater en tandpasta

Eén van de meest effectieve middelen tegen ontstoken, bloedend of opgezwollen tandvlees is niet alleen Oxyfresh, maar óók Periotherapy. PerioTherapy bevat actief zuurstof, Q10, zink, carrageenan en tea tree olie. De formule heeft net als OxyFresh, dezelfde antibacteriële kracht als chloorhexidine, alleen het grote verschil is dat er géén bijwerkingen optreden. Carrageenan, aloë vera en Q10 zorgen ervoor dat het bloeden stopt en het tandvlees herstelt. Hier kun je het product bekijken.

3. Profi Oral Care Kit

middel tegen tandvleesontstekingHet setje van Profi is een musthave voor iedereen die kampt met tandvleesproblemen. Dé grootste aanstichter van ontstoken tandvlees is tandsteen (calculus). Bacteriën die zich verstoppen tussen het tandsteen houden de ontsteking in stand. Met de tandsteenverwijderaar van Profi kun je zélf de aanslag verwijderen. De profikit bevat een haakje van kunststof, een haakje van zacht staal (zachter dan tandglazuur), een mondspiegeltje en een “gum massager.” Met de gum massager kun je het tandvlees masseren waardoor een ontsteking sneller geneest. Bekijk product hier.

4. Dentek Comfort Clean en Sensitive Clean

De meeste bacteriën zitten 1-2 mm onder het tandvlees, die je alleen kunt wegvegen met flosdraad en ragers. Het ouderwetse nylon flosdraad is lastig te coördineren zónder in het tandvlees te snijden. Dentek flospicks daarentegen zijn gemaakt van zacht zijden flosdraad dat gespannen staat tussen een y-curve. Het design zorgt voor de perfecte grip, zodat je niet in het tandvlees snijdt en toch de moeilijkste plekjes bereikt! O.a. te vinden op bol.com.

 

middel tegen tandvleesontsteking5. Kaux kauwgom Kaux kauwgom bevat een sterke concentratie xylitol en is aanzienlijk krachtiger tegen tandplakbacteriën dan de meeste andere commerciële chewinggums. Kaux kauwgom is daarom een uitstekend hulpmiddel tegen opgezwollen of ontstoken tandvlees. (Uiteraard suiker- en aspartaamvrij). Daarnaast kun je Kaux kauwgom prima gebruiken tegen slechte adem, cariës of monddroogheid. Bekijk het product hier.

 

 

  • middel tegen terugtrekkend tandvlees6. Stickdent tandenstokers Tanden stoken is (naast poetsen en spoelen met zuurstof/zink/tea tree olie) een essentieel hulpmiddel voor het genezen en gezond houden van je tandvlees. Met een tandenborstel alleen krijg je nooit al het plak weg! Stoken is daarom een zinvolle toevoeging. De Stickdent tandenstokers zijn niet duur en hebben toch een net iets betere driehoeksvorm, waardoor ze meer tandplak weghalen dan de meeste andere stokers.

middel tegen teruggetrokken tandvlees7. Sensodyne extreem zachte tandenborstel. Goed blijven poetsen is van essentieel belang voor het voorkomen of genezen van parodontitis. Gebruik daarvoor ALTIJD een ultrazachte tandenborstel, waardoor je het tandvlees niet verder beschadigt. De tandenborstel van Sensodyne is vanwege haar afgeronde borstelhaartjes één van de zachtste tandenborstels op de markt en daarom zeer geschikt voor geïrriteerde weefsels en bloedend of pijnlijk tandvlees. De super soft Sensodyne tandenborstel kun je hier bestellen.

 

 

middel tegen gingivitis

8. Oxyd8 mondspray Anäerobe bacteriën (verantwoordelijk voor tandvleesproblemen) vernietig je door ze te confronteren met ‘actief zuurstof’. De meeste bacteriën kunnen niet namelijk overleven in een zuurstofrijke omgeving met voldoende aanwezigheid van speeksel. Oxyd8 mondspray bevat een hoge dosis zuurstofmoleculen. Door overdag te sprayen komt er zuurstof vrij in de mond, waardoor bacteriën afsterven en geen schade meer kunnen aanrichten aan het tandvlees. Oxyd8 spray kun je bekijken in deze webwinkel.

 

middel tegen parodontitis9. Dentek superfijne ragers Vooral tussen de achterste kiezen bevinden zich kleine ruimtes waar je met de tandenborstel moeilijk bijkomt. Daar komt bij dat de meeste ragers soms net iets te groot zijn om er écht goed tussen te komen. Gelukkig is hier een oplossing voor. Met de superdunne ragers van Dentek bereik je deze minuscule plekjes wél en voorkom je hiermee dat bacteriën het tandvlees irriteren of verder kunnen aantasten.

 

middel tegen pijnlijktandvlees

10. Orabrush tongreiniger Bacteriën die zich begeven op het achterste deel van je tong, scheiden giftige gassen af die een zeer slechte invloed hebben op je tandvlees. Door deze giftige sulfurgassen kunnen tandplakbacteriën gemakkelijker het tandvlees binnendringen. Schraap daarom tongbacteriën zo snel mogelijk weg. Een zeer handig hulpmiddel hierbij is Orabrush, ’s werelds meest populaire tongreiniger.
 

Deze middelen kunnen voor problemen zorgen!

Op verschillende forums kun je lezen dat mensen klachten ondervinden bij het gebruik van producten die alcohol, chloorhexidine, triclosan, cpc en peroxide bevatten. Ze doden weliswaar de bacteriën die een ontsteking veroorzaken, maar je kunt er óók een bruine tong, tandverkleuring, smaakaantasting en mondbranden van krijgen.

 

Wat is goed voor je tandvlees? Voor een optimale behandeling tegen bloedend, ontstoken of opgezwollen tandvlees:

 

Om ontstoken tandvlees tegen te gaan zullen alle plekken in de mond aandachtig bacterievrij gemaakt moeten worden. In welke ruimtes zitten de meeste bacteriën?

1 Op de tandvlakken – zachtjes poetsen met Sensodyne en OxyFresh tandpasta
2 Op de achterkant van de kiezen  – Poetsen met piksters reverse back focus
3 Tussen de tanden waar de tanden elkaar raken – Flossen met Dentek Easy Reach
4 1-2 mm onder het tandvlees – Flossen met Sensitive Clean floss
5 Tussen de tanden en het tandvlees – Ragen met interdentaalragers van Dentek.
6 Op de rug van de tong – borstelen met Orabrush
7 In de keelholte – Spoelen met OxyFresh mondwater
8 Op de achterkant van de voortanden – Reverse back focus
9 Tussen het tandsteen – Verwijderen met Piksters stain remover of Profi Oral Care Kit.

 

Tot slot. Vraag altijd om advies bij je tandarts als een ontsteking niet binnen twee weken overgaat. Als je twijfelt aan de gezondheid van je mond of wanneer het tandvlees zich te ver heeft teruggetrokken en zodoende ook het kaakbot wordt aangetast, neem dan direct contact op met je tandarts.