beste flosdraad

De comfort clean flosspick is een van de meest populaire flossers ter wereld.

Beste flosdraad? Top 3!

Flosdraad kiezen? Maar wil je alleen het allerbeste voor je tandvlees? In dit artikel lees je alles over welke flossers je beter wél en niet kunt gebruiken. Er zijn verschillende soorten flosmiddelen op de markt die helaas niet allemaal doen wat ze móeten doen. Met name ouderwets flosdraad is lastig te coördineren zonder daarbij in je tandvlees te snijden. Hieronder vind je een Top3 van meest gewaardeerde flossdraad!


 

Lees ook:  Beste flosserZelf tandsteen verwijderenFlossen of stoken – Hoe tanden flossen – Waarom tanden flossen

 

beste flosdraad1: Easy reach flosspick

De Easy Reach flosspick staat niet zomaar op de eerste plaats van best geteste flossers. Geen flosproduct ter wereld reinigt de ruimtes tussen tanden en tandvlees eenvoudiger dan de Easy Reach Flosspick. Dit effectieve flosboogje bestaat uit een houdertje waartussen zijden draad gespannen staat. Dit boogje maakt het flossen effectiever, aangenamer en verslavender dan het ouderwetse flosdraad. Lees meer over dit product hier

 

gum flosdraad

2. Gum flosdraad

Gum flosdraad is een tool voor het herstellen, behandelen en bacterievrij houden van tandvlees. Gum (niet-rafelende) flosdraad is beter dan het meeste andere flosdraad, omdat het fluoride en minuscule kristallen bevat, hetgeen tandgevoeligheid tegengaat, tandglazuur versterkt en aanslag tussen de tanden verwijdert. Wél is het een stuk moeilijker te coördineren dan het vaste flosboogje van Easy Reach. Meer over dit product vind je hier.

 

oral b white lux3. Oral B

Het Oral-B White flosdraad bestaat nog steeds uit onhandig draad, maar door de speciale vezels bestaande uit polymeren verwijdert het plak vrij eenvoudig en is het redelijk te coördineren.

Flossen is vooral belangrijk tussen de achterste kiezen en de ruimtes tussen de tanden en het tandvlees. 

 

Waarom is flossen überhaupt belangrijk?

Tussen je tanden en tandvlees zitten miljoenen bacteriën die je door alleen te poetsen met een tandenborstel niet kunt verwijderen. Vooral tussen de achterste kiezen en net onder je tandvlees schuilen vele bacteriën die meestal worden gemist tijdens een poetsbeurt. Door 1 tot 2 keer per dag je tanden te flossen voorkom je dat de bacteriën ontstoken tandvlees of gaatjes kunnen veroorzaken. Niet-flossers lopen nu eenmaal een groot risico op gebitsproblemen.

 

Waarom liever een flospick dan  flosdraad?

Flossen kun je beter met een flosspick doen dan met  flosdraad. Lees hieronder waarom:

 

  1. Een flospick heeft een Y-curve design waardoor je eenvoudiger de achterste kiezen bereikt dan flosdraad.
  2. Een vaste flosspick snijdt minder snel in het tandvlees en kost minder tijd.
  3. Een flosick zoals de Easy Reach bevat superzacht flossdraad dat eenvoudig tussen de allersmalste ruimtes glijdt. De Easy reach bevat tevens een stoker aan het uiteinde waarbij je de ruimtes tussen je tanden ontdoet van tandplak. Het flosdraad is gemaakt van zijden terwijl het meeste draad van de rol is gemaakt van nylon of plastic.

 

De zijden flosser van Dentek is superzacht, snijdt niet en is daarom een stuk vriendelijker voor je tandvlees dan de meeste andere middelen/producten. Daarnaast is de Comfort clean back teeth zeer geschikt voor mensen met gevoelige tanden of gevoelig tandvlees. De producten van Dentek hebben een superieur technisch design, die zowel zeer praktisch als efficiënt zijn voor de consument die mondhygiëne hoog in het vaandel heeft staan.