Waarom moet ik mijn tanden flossen? 

tanden flossen waarom

Het belang van tanden flossen.

Flossen zorgt ervoor dat etensresten of tandplak (dat zich bevindt tussen de tanden en onder het tandvlees) wordt verwijderd. Door te flossen bereik je plekken waar je met de tandenborstel niet bij komt. Gaatjes en ontstoken tandvlees ontstaan vooral bij de achterste kiezen. Met flosmiddelen kun je gebitsongemakken dus voorkomen. De Easy Reach Flosspick is op dit moment één van de beste en meest populaire flossmiddelen op de Europese markt. 


Waarom is flossen zo belangrijk?

 

  1. Gaat gaatjes tegen
  2. Voorkomt tandvleesproblemen
  3. Flossen zorgt ervoor dat tandsteen niet kan ontstaan
  4. Verbetert de ademkwaliteit. 
  5. Voor een betere doorbloeding van tandvlees, waardoor het sterker wordt tegen eventuele bacteriën. 

 

Met flossen bereik je ook de achterste kiezen

Met flossen bereik je ook de achterste kiezen en de ruimtes tussen de tanden en het tandvlees

Het belang van flossen wordt vooral in Nederland enorm onderschat. Een tandenborstel alleen krijgt nooit alle bacteriën weg. Mensen die niet flossen hebben sneller kans op gaatjes (vooral bij de achterste kiezen). Daarnaast zijn niet-flossers vatbaarder voor ontstoken tandvlees, gevoelige tanden, slechte adem en aanslag.

 

Moet ik flossen voor of na het tandenpoetsen?

De volgorde maakt niet zoveel uit, zolang je maar flost én poetst op de juiste manier. De juiste flosstechniek vind je op deze pagina.

 

flosmiddelWat is het beste moment om te flossen?

De meeste mensen kiezen ervoor om te flossen voor het slapen gaan. Tijdens je slaap ligt de speekseltoevoer stil, waardoor bacteriën ongestoord kunnen toeslaan. Het is daarom verstandig om te gaan slapen met een bacterievrije mondholte.

 

Hoe vaak moet ik flossen?

Als je twee keer per dag je tanden poetst, dan is één keer flossen in principe voldoende. Echter, meerdere keren per dag flossen direct na de maaltijd heeft de voorkeur.

 

Wat is het verschil tussen flosmiddelen met een coating of zonder coating?

Gewaxt flossdraad is ondergedompeld in fluoride en/of mint en kan een laagje kristallen bevatten voor een extra schurend effect. De unieke flosspicks van Easy Reach bevatten een fluoride en mintcoating, waardoor niet alleen de smaak aangenaam is, maar ook tandglazuur sterker wordt. Product bekijken

 

flossen van tanden

 

 

Wat is het verschil tussen flossers en andere interdentalepoetsmiddelen?

Flossers bestaan uit flexibel draad, meestal van zijden of nylon. De flexibiliteit van flossdraad zorgt ervoor dat een flosser zich door de allerkleinste ruimtes van de tanden wurmt. De ‘zagende’ beweging neemt bacteriën en etensresten weg, óók de bacteriën die zich net onder het tandvlees bevinden. Andere producten zoals tandenstokers en ragers zijn van hout, plastic of metaal en daarom meestal niet flexibel genoeg om de smalle ruimtes te bereiken. 

 

Wat ik ook gebruik mijn flossdraad scheurt steeds

Vooral nylon of plastic draad scheurt sneller dan flosdraad dat is gemaakt van zijden. Daarnaast kan een afgebroken tand of kroon het flosdraad beschadigen. De meeste doorsnee flossmiddelen zijn gemaakt van nylon of plastic. De betere flossproducten (Easy Reach) hebben hun draad gefabriceerd van zijde. Nylon scheurt sneller.