hoe tanden flossenHoe floss ik mijn tanden?

Hoe kun je het beste je tanden flossen? Je kunt op twee manieren je tanden flossen. 1. Met flosdraad. 2. Met een vaste flosser, ook wel een flosspick genoemd. Welke van de twee kun je het beste gebruiken en wat is de juiste flosstechniek? Lees er alles over in dit artikel!


 

Flosdraad of flosspick?

flosdraadHet ouderwetse flossdraad van de rol vergt wat meer energie en coördinatie dan een ‘vaste flosser’ zoals bijvoorbeeld de Easy Reach flosspick. Welk flossmiddel je ook gebruikt, het is vooral belangrijk dát je flost! Met name de achterste kiezen zijn erg vatbaar voor ontstoken tandvlees en gaatjes, omdat je met een gewone tandenborstel de kleine ruimtes tussen de kiezen nauwelijks kunt bereiken. De Easy Reach heeft een speciale Y-curve met kromming is daarom beter te coördineren dan het ouderwetse flosdraad of flossers zonder curve.

 

Hoe gebruik je een vaste flosser?

 1. Schaf een ‘vaste’ flosser zoals bijvoorbeeld Easy Reach. Maak voorzichtig een zagende beweging van de bovenkant van de tand richting de onderkant van de tand.
 2. Sta toe dat het flosdraad net onder de tandvleeslijn komt.
 3. Gelieve niet doorschieten
 4. Floss alle tanden en kiezen

 

hoe tanden flossen

 

 

 

 

 

Gebruik flosdraad:

Hoe gebruik ik flossdraad? Flossen met flosdraad van de rol is een moeilijkere opgave, omdat het geen handvat heeft zoals de Easy Reach. Als je er toch voor kiest flosdraad te gebruiken volg dan de onderstaande tips:

 

 1. Neem zo’n 30 cm flosdraad en wikkel de uiteinden om je beide wijsvingers
 2. Pak het draad nu tussen je duim en wijsvinger en maak voorzichtig een zagende beweging zodat het flosdraad zich tussen je tanden “wurmt”.
 3. Doe dit aan weerszijden van 1 tand, zodat je als het ware je tand hebt ingewikkeld met een C-vorm.
 4. Houd het flosdraad strak en beweeg het heen en weer om de tand.
 5. Beweeg het draad ook kort en zachtjes langs je tandvlees, zodat je net onder de tandvleesrand zit. Dit hoort niet pijn te doen.
 6. Gebruik bij elke tand nieuw flosdraad.

 

Waarom de Easy Reach Flosspick zo goed werkt:

De Easy reach flospick is niet zomaar één van de meest verkochte flosmiddelen van Amerika, het land waar de klant erg kritisch is op mondverzorgingsproducten. Waarom werkt het dan zo goed?

 • Ultra high moleculair flosdraad gemaakt van zijde.
 • Zijden draad scheurt minder snel en is vriendelijk voor je tandvlees
 • Ergonomisch Y design en daardoor veel gemakkelijker in gebruik dan andere flossers.
 • Bereikt zelfs de kleinste ruimtes moeiteloos

 

Is jouw huidige flosser in staat de minuscule ruimtes tussen de achterste kiezen te reinigen en tegelijkertijd lief te zijn voor je gevoelige tandvlees? Waarschijnlijk niet. Daarom heeft Dentek de Easy Reach floss pick ontworpen. Je kunt ze hier bestellen!

 

Lees ook:  Beste flosdraadBeste flosserZelf tandsteen verwijderenFlossen of stoken –  Waarom tanden flossen